POLITYKA PRYWATNOŚCI BLOGA WWW.PUREVISIONS.PL

Ze względu na fakt, iż korzystanie z newslettera bloga, dostępnego pod adresem www.purevisions.pl, związane jest z koniecznością podania danych osobowych (imienia oraz adresu mailowego), a ponadto używam narzędzi badających ruch użytkowników na stronie, wypełniam obowiązek informacyjny w zakresie polityki prywatności.

Zbierane są następujące dane:

imię –w celu poprawnego zaadresowania treści newslettera.
adres e-mail – wykorzystywany w celu przesłania newslettera drogą elektroniczną
pliki cookies

Dane te, są przetwarzane na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika. Jeśli Użytkownik nie chce, aby jego dane były przetwarzane, rezygnuje z przeglądania zasobów bloga. Jeśli już zapisał się na newsletter i jego dane są w mojej bazie, może zgłosić prośbę o ich usunięcie.

POLITYKA COOKIES

Dane zbierane automatycznie, czyli cookies
W momencie wejścia na mój blog z jakiegokolwiek urządzenia pobierane są informacje takie, jak: typ przeglądarki, system operacyjny, z jakiego korzysta Użytkownik, a także dane o ilości Użytkowników i czasie, w jakim korzystają z bloga oraz o stronach, jakie tu przeglądają. Te dane w postaci niewielkich plików tekstowych zostają zapisane i są przechowywane w pamięci urządzenia. Są w 100% nieszkodliwe, nie stanowią danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych, nie pozwalają Cię zidentyfikować, jednak masz prawo nie chcieć ich udostępniać.

Po co mi te dane?

Osobiście wykorzystuję dane czysto statystycznie, by sprawdzić, np. jakie posty cieszą się największym zainteresowaniem. To pozwala mi pisać więcej o tym, co interesuje moich czytelników. Systemowo, cookies dzielą się na stałe, sesyjne oraz pochodzące od partnerów zewnętrznych (np. Facebook, Google Analytics, Ceneo itp.). Dane te pozwalają na utrzymanie sesji, prawidłowe działanie i wyświetlanie bloga na ekranach Użytkowników, skuteczne cofanie się do oglądanych wcześniej stron, a także umożliwiają integrowanie bloga z mediami społecznościowymi oraz dopasowanie wyświetlanych reklam.

Tymi danymi możesz także zarządzać osobiście, na przykład poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki lub usunięcie przechowywanych cookies. Pamiętaj jednak, że korzystanie z niektórych serwisów może być wtedy utrudnione lub nawet całkiem niemożliwe.

Nie udostępniam jakichkolwiek danych moich Czytelników osobom trzecim ani firmom.

Posiadam administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić dane osobowe Użytkowników przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem lub nieuprawnionym dostępem, ujawnieniem, zmianą lub zniszczeniem.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. macie prawo do poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu prześlij info na e-mail pure@purevisions.pl