POLITYKA PRYWATNOŚCI BLOGA WWW.PUREVISIONS.PL

Strona bloga jest zarządzana przez HotMilk Design Studio Ewa Doros.

POLITYKA PRYWATNOŚCI BLOGA WWW.PUREVISIONS.PL

Ze względu na fakt, iż w serwisie dostępnym pod adresem www.purevisions.pl, używamy narzędzi badających ruch użytkowników na stronie, wypełniamy obowiązek informacyjny w zakresie polityki prywatności.

Administratorem plików cookies Użytkowników serwisu www.purevisions.pl, który zamieszcza cookies na urządzeniu Użytkownika, z którego przegląda on tę stronę jest firma:
HotMilk Design Studio Ewa Doros
ul. Cztery Podkowy 7e/2
52-200 Wysoka
kontakt@hotmilk.pl

Tylko administrator plików cookies uzyskuje do nich dostęp.

Zbierane są następujące dane:

pliki cookies – jedyne dane zbierane automatycznie

Dane te, są przetwarzane na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika, która jest udzielana poprzez kliknięcie przycisku ZGADZAM SIĘ przy informacji o wykorzystywaniu plików cookies. Informacja ta wyświetla się, gdy Użytkownik pierwszy raz odwiedza serwis, niezależnie od strony, od której rozpoczyna przeglądanie serwisu. Jeśli Użytkownik nie chce, aby jego dane były przetwarzane, rezygnuje z przeglądania zasobów serwisu.

Co to są ciasteczka cookies?

obejrzyj film [film o ciasteczkach]

Kiedy zbieramy ciasteczka?

W momencie wejścia do serwisu z jakiegokolwiek urządzenia pobierane są informacje takie, jak: typ przeglądarki, system operacyjny, z jakiego korzysta Użytkownik, a także dane o ilości Użytkowników i czasie, w jakim korzystają z serwisu oraz o stronach, jakie tu przeglądają. Te dane w postaci niewielkich plików tekstowych zostają zapisane i są przechowywane w pamięci urządzenia. Są w 100% nieszkodliwe, nie stanowią danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych, nie pozwalają zidentyfikować Użytkownika, jednak Użytkownik ma prawo nie chcieć ich udostępniać.

Po co nam te dane?

Wykorzystujemy dane czysto statystycznie, by sprawdzić, np. jakie informacje cieszą się największym zainteresowaniem. Dzięki temu możemy wzbogacać zasoby strony o treści, których poszukują Użytkownicy.

Systemowo, cookies dzielą się na:

  • stałe (pozostają w komputerze/tablecie/smartfonie użytkownika przez określony czas),
  • sesyjne (zbierają informacje o czynnościach użytkownika jedynie podczas danej sesji i są usuwane po jej zakończeniu) 
  • pochodzące od partnerów zewnętrznych (np. Facebook, Google Analytics itp.). Dane te pozwalają na utrzymanie sesji, prawidłowe działanie i wyświetlanie serwisu na ekranach Użytkowników, skuteczne cofanie się do oglądanych wcześniej stron oraz integrowanie serwisu z mediami społecznościowymi oraz dopasowanie reklam umieszczanych w innych serwisach dla podobnych odbiorców.

Na jakiej podstawie je przetwarzamy?

Podstawą prawną przetwarzania jest nasz uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO), polegający na prowadzeniu analiz aktywności użytkowników, a także ich preferencji, w celu poprawy stosowanych funkcjonalności i świadczonych usług.

Jak zarządzać plikami cookies?

Większość przeglądarek automatycznie przechowuje dane cookies na Twoim urządzeniu. Tymi danymi Użytkownicy mogą także łatwo zarządzać osobiście, na przykład poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki lub usunięcie przechowywanych cookies. Należy jednak pamiętać, że korzystanie z  niektórych części naszego serwisu może być wtedy utrudnione lub nawet całkiem niemożliwe może być wtedy utrudnione lub nawet całkiem niemożliwe. Aby znaleźć informacje o tym, jak wyłączyć pliki cookies, kliknij przycisk “Pomoc” w przeglądarce:

Przeglądarka Microsoft Internet Explorer 6.0 i wyższe:

1. Z paska Menu wybierz zakładkę Narzędzia/Tools a następnie zakładkę Opcje Internetowe/Internet Options.

2. Kliknij opcję Poufność/Confidentiality.

3. Dostosuj ustawienia do swoich potrzeb.

Microsoft Internet Explorer 5:

1. Z paska Menu wybierz zakładkę Narzędzia/Tools, a następnie zakładkę Opcje Internetowe/Internet Options.

2. Kliknij opcję Bezpieczeństwo/Security.

3. Wejdź w opcję Internet, a następnie w opcję Spersonalizuj poziom/Custom Level

4. Znajdź pole Cookies i dostosuj ustawienia do swoich potrzeb.

Netscape 6.X i 7.X:

1. Z paska Menu wybierz zakładkę Edycja a następnie zakładkę Preferencje

2. Kliknij opcję Poufność i bezpieczeństwo.

3. Następnie należy wybrać pozycję „Cookies”.

4. Dostosuj ustawienia do swoich potrzeb.

Firefox:

1. Z paska Menu wybierz zakładkę Narzędzia, a następnie zakładkę Opcje.

2. Kliknij opcję Prywatność.

3. Dostosuj ustawienia do swoich potrzeb.

Safari 3.x dla komputerów Mac OS X:

1. Z paska Menu wybierz zakładkę Edycja.

2. Kliknij opcję Preferencje.

3. Kliknij opcję Bezpieczeństwo.

4. Kliknij opcję Wyświetl pliki cookies.

5. Dostosuj ustawienia do swoich potrzeb.

Opera  (czytaj tu)

Chrome (czytaj tu)

Posiadamy administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić te dane przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem lub nieuprawnionym dostępem, ujawnieniem, zmianą lub zniszczeniem.

Nie udostępniamy jakichkolwiek danych stronom trzecim.

Polityka cookies może ulec zmianie.

Data ostatniej modyfikacji: 24.05.2018

 

POLITYKA PRZETWARZANIA DAYCH OSOBOWYCH BLOGA WWW.PUREVISIONS.PL

Ze względu na fakt, iż w serwisie dostępnym pod adresem www.purevisions.pl przetwarzamy dane osobowe, zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.U.UE.L.2016.119.1) (RODO), wypełniamy obowiązek informacyjny w zakresie polityki przetwarzania danych osobowych.

Administratorem danych osobowych Użytkowników serwisu www.purevisions.pl jest firma:
HotMilk Design Studio Ewa Doros
ul. Cztery Podkowy 7e/2
52-200 Wysoka
kontakt@hotmilk.pl

Zbierane są następujące dane: 

imię (nieobowiązkowe, może być zastąpione przez nick, adres e-mail – zapisywane podczas zamieszczania komentarza pod wpisami na blogu

Dane te, są przetwarzane na podstawie prawnej, jaką jest zgoda Użytkownika, wyrażona poprzez sam fakt zamieszczenia na blogu komentarza określonej treści.

Powyższe dane nie są udostępniane stronom trzecim, nie są przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej. Nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu. Przetwarzane są w celu identyfikacji nadawcy oraz załatwienia sprawy opisanej w formularzu – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b) RODO);

Posiadamy administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić te dane przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem lub nieuprawnionym dostępem, ujawnieniem, zmianą lub zniszczeniem.
Odbiorcą tych danych osobowych będą podmioty zewnętrzne przetwarzające dane w imieniu Administratora na podstawie umów powierzenia (firma hostingowa).
Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres realizacji usług świadczonych przez Administratora, a w przypadku przetwarzania na podstawie zgody do momentu cofnięcia przez Państwa zgody.

Zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE mają Państwo prawo do informacji, jakie Państwa dane osobowe przetwarzane są przez Administratora oraz do otrzymania kopii tych danych. Wydanie pierwszej kopii danych jest bezpłatne, za kolejne Administrator może naliczyć opłatę. Przysługuje Państwu prawo do poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych. Przysługuje Państwu także prawo do żądania usunięcia swoich danych osobowych, w sytuacji kiedy dane przestaną być potrzebne Administratorowi do celów, o których informował; kiedy wycofają Państwo zgodę na przetwarzanie danych osobowych (o ile Administrator nie ma prawa przetwarzać danych na innej podstawie prawnej), jeżeli do przetwarzania doszłoby niezgodnie z prawem albo jeśli konieczność usunięcia danych wynika z obowiązku prawnego Administratora.Macie Państwo także prawo do wniesienia skargi do do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO.

 

Polityka przetwarzania danych osobowych może ulec zmianie.

Data ostatniej modyfikacji: 24.05.2018